No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Visita matinal a la Fundació Francisco Godia

Els passats dies 14 i 15 de gener, es va realitzar una sortida matinal a Barcelona, organitzada per les Aules per realitzar una visita a la fundació Francisco Godia, on s’està presentant una exposició itinerant titulada: EL GRECO, LA MIRADA DE RUISEÑOL; per a la visita d’aquesta exposició es van apuntar uns 40 alumnes entre els dos diez.

Fundació Francisco Godia

La Fundació Francisco Godia és la seu de la col•lecció de Francisco Godia, una de les colleccions privades més importants d’Espanya. Está especialitzada en art medieval, cerámica i pintura moderna, fons que presenta al públic tant a través d’una selecció en exposició permanent com d’exposicions temporals.

Un deis objectius de la Fundació és donar a conéixer la labor del colleccionisme privat en la conservació del patrimoni cultural. Per aixel organitza exposicions monográfiques que permeten contemplar importants colleccions privades.

L’exposició

El Greco. La mirada de Rusiñol s’emmarca en la commemoració del quart centenari de la mort de Doménico Theotocópuli, El Greco (1541­1614), i vol recordar l’aportació de Santiago Rusiñol (1861-1931) a la seva revaloració. Ha estat produkla per la Fundació Francisco Godia en collaboració amb el Museu Cau Ferrat de Sitges.

Lexposició explica la fascinació de Rusiñol per El Greco i la influéncia que va tenir en la trajectória de l’artista catalá. Presenta una desena d’obres atribukles al cretenc que inclou les teles adquirides per Santiago Rusiñol i conservades al Museu del Cau Ferrat de Sitges, així com d’altres procedents de colleccions privades. Lexposició presenta a més a més obres de Rusiñol i d’altres autors coetanis com Ramon Casas, Pablo Picasso, Darío de Regoyos o Ignacio Zuloaga. ‘Ilustren el relat d’una passió que va propiciar la construcció del primer monument dedicat a El Greco i erigit a Sitges per subscripció popular el 1898.