No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

L’empremta de Picasso, Miró i Dalí a la ciutat Comtal

Conferència: “L’empremta de Picasso, Miró i Dalí a la ciutat Comtal”

Conferenciant: Srta.Alba Casaramonai Gual, Llicenciada en Humanitats

16 de decembre de 2014

Picasso, Miró i Dalí, tres genis indiscutibles de la Història de l’Art, van viure un temps a Barcelona. I ho van fer en un moment clau de les seves vides, en plena etapa de formació, justament quan començaven a forjar el geni que els faria universals.

Amb aquesta xerrada coneixerem en profunditat l’apassionant trajectòria d’aquests tres artistes, una trajectòria que encara avui podem evocar gràcies a l’empremta que van deixar a la Ciutat Comtal. Coneixerem alguns dels racons més emblemàtics que freqüentaven tot descobrint els espais on es van hostetjar, on van exposar part de les seves obres més conegudes, on van trobar la inspiració i on, en definitiva, van projectar un futur que els faria eterns.

Pel que fa a Pablo Picasso, la seva vinculació amb Barcelona començà a l’edat de 13 anys, quan s’instal·là amb la seva família després que el seu pare fos contractat com a professor de dibuix a l’Escola de Belles Arts. Els Porxos d’en Xifré, Els Quatre Gats, el carrer de la Plata o el carrer d’Avinyó seran algun dels escenaris que l’acolliran i dels quals parlarem.

En el cas de Joan Miró, nascut a Barcelona al Passatge del Crèdit, descobrirem les antigues Galeries Dalmau, la Llotja, la Barreteria Prats o el Pla de l’Ós, entre d’altres, espais de gran trascedència a la seva biografia.

I no ens oblidarem de resseguir les passes de Salvador Dalí que, tot fugint de la tranquilitat de Figueres, visitarà sovint la ciutat de la mà del seu oncle Anselm Domènech, llibreter i gran mecenes de l’artista. La Sala Parés, l’Ateneu Barcelonès o l’Hotel Ritz acolliran algunes de les seves polèmiques més sonades.

Alba