No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Transgènics

Conferència: “Transgènics”

Conferenciant: Sr.Joan Simó Cruaynes, Professor Investigador de UPC

2 de decembre de 2014

Alguns punts clau dels Organismes modificats genèticament:

L’aliment que consumim actualment deriva de plantes i animals que tenen el seu ADN modificat mitjançant mutacions i encreuaments. L’ús de l’DNA recombinant (rDNA) és una nova eina que ens permet efectuar aquestes modificacions genètiques de manera més ràpida i eficient.

  1. Tècnicament, avui en dia som capaços, gràcies al rDNA d’efectuar transferències genètiques, no només entre espècies, sinó entre individus de diferents regnes. No obstant, a nivell comercial només uns quants cultius han estat modificats seguint aquesta tècnica. (colze, blat de moro, cotó, soja, papaia o el carbassó).
  2. La seguretat ambiental dels OMG, així com els organismes millorats de manera clàssica i fets créixer en tècniques convencionals o orgàniques, han de ser avaluats cas per cas per tal de reduir al màxim els possibles riscos derivats d’aquest cultius. Malgrat això i com s’ha vist des de fa molt de temps el risc 0 no existeix.
  3. L’ús d’una nova tecnologia amb una alta capacitat de generar nova varietat no ens ha de fer oblidat que s’ha de fer un gran esforç per tal de conservar i engrandir les col·leccions dels diferents bancs, així com potenciar la conservació in situ de les diferents varietats locals i espècies silvestres, que en un futur poden ser noves bases per la millora de qualsevol tipus.
  4. S’ha provat l’eficiència de molts dels cultius transgènics que es comercialitzen avui en dia, per exemple en la reducció de l’ús de pesticides. No em de oblidar que si els cultius de OMG augmenten dia a dia és perquè els agricultors en treuen beneficis, els estalvia temps i faciliten les pràctiques agrícoles.