No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

La visita d’Einstein a Barcelona fa 90 anys

Conferència: La visita d’Einstein a Barcelona fa 90 anys”

Conferenciant:            Antoni Roca Rosel, l, Dep. Matemàtica Aplicada I, ETSEIB, UPC

19 de novembre de 2013

El conferenciant va fer un ampli recorregut de la visita que el febrer de 1923, va fer Einstein a Barcelona on estava convidat a donar un curs a l’Institut d’Estudis Catalans.  Einstein havia saltat a la fama pública mundial el 1919, quan es posaren a prova les seves prediccions en el marc de la Teoria de la Relativitat General i, finalment, es conclogué que s’acomplien. El 1922, li fou atorgat al Premi Nobel de Física corresponent a 1921.Tanmateix, feia una dècada o més que alguns científics espanyols s’havien adonat de l’interès de les seves teories. Einstein estigué gairebé una setmana a Catalunya, abans de seguir el seu viatge a Espanya, que el portaria a Madrid i Saragossa.  L’ historiador de la ciència Thomas Glick va fer una primera anàlisi d’aquest viatge on destacà el cosmopolitisme que presidí la visita a Espanya, particularment els dies a Barcelona. A més, no solament els que estigueren en contacte amb Einstein tingueren la oportunitat d’aprendre d’ell directament, sinó que Einstein fou influït per alguns d’aquestes contactes. 

Un extens torn de preguntes va posar fi a aquesta interessant conferència.

Text: Joan Torné Ahicart