No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

LAtmosfera i l’home

Conferència: L’atmosfera i l’home
Conferenciant: Sr. David Pino, Escola de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (UPC)

21 de maig de 2013

La conferència va estar centrada en els efectes que l’activitat humana té sobre el clima de la terra i les conseqüències que pot tenir en un futur no gaire llunyà.

Es va fer una diferenciació entre clima i temps i es va explicar com es va formar l’atmosfera i el paper fonamental que va jugar la vida en el procés. A continuació es van explicar les variacions climàtiques que hi ha hagut des de fa 600.000 anys així com les variacions en la composició de l’atmosfera. Es va fer especial èmfasi en l’augment d’alguns gasos com el CO2 i el CH4 des de principis del segle XX.

El conferenciant va explicar l’efecte hivernacle i el gasos responsables d’aquest efecte, que poden ser els responsables de l’augment de la temperatura mitjana del planeta i les seves conseqüències: reducció de la coberta de gel als pols, augment del nivell del mar…

Va subratllar que la major part de la comunitat científica està d’acord en la relació de l’acció humana en l’escalfament global.

Finalment, va explicar algunes de les mesures globals i possibles solucions encara que gran part de l’escalfament actual és degut a emissions passades i per tant el que podem fer ara és una inversió no per al futur proper sinó per a la segona meitat del segle XXI.

Un extens i interessant torn de preguntes va posar punt i final a aquesta xerrada.

Text: Joan Torné Ahicart
Foto: Jaume Tous Canudas