No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Avions sense pilot. Realitat o ficció?

Conferència: Avions sense pilot: Realitat o ficció?
Conferenciant:  Sr. Xavier Prats, Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels.

14 de maig de 2013

La conferència va servir per fer un ampli repàs de l’evolució de les cabines dels avions veient com a mesura que avança la història apareixen més instruments i indicadors a les cabines arribant a ocupar part del sostre i les parets laterals fent necessari augmentar el nombre de membres de la tripulació que arriba fins els 6 membres en un mateix aparell.

Però la introducció de la informàtica, els computadors i l’electrònica digital a bord fa que molts sistemes puguin simplificar-se i es torna a reduir el nombre de tripulants necessaris per controlar un avió. Segueix sent vàlida la pregunta: “viatjarem mai en un avió sense pilot?” Aquesta és una de les línees de recerca en que el conferenciant treballa a l’Escola de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels.

Avui en dia ja existeixen models que no porten pilot, però no en vols amb passatgers i sense oblidar que continuen sent controlats des de terra. Són models que es fan servir per missions de vigilància, sigui des de un punt de vista meteorològic o en missions de control militar.

En el transcurs de la conferència es van poder veure vídeos amb imatges molt curioses de com pot ser un control remot, no sols d’avions, sinó també amb altres aplicacions molt més properes al dia a dia.

El corresponen torn de preguntes va servir, com sempre, per completar algunes de les idees explicades al llar de la conferència.

Text: Joan Torné Ahicart
Foto: Jaume Tous Canuda