No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

“La dona en l’antic Egipte”

Conferència: “La dona en l’antic Egipte”

Conferènciant: Adolfo Juncosa,

16 d’abril de 2013

El conferenciant va començar la seva xerrada exposant els diferents esglaons pels quals passava la dona en l’antic Egipte , des de la seva infantesa fins a l’edat adulta, on la seva missió preferent era arribar al matrimoni i tenir molts fills, i quina era la tasca que desenvolupava dins de la família i els drets i obligacions que tenia que, en línies generals, eren els mateixos que tenien els homes.

Va parlar del pentinat de l’època, dels vestits, del calçat, de les joies i dels cosmètics que s’utilitzaven que no eren tan diferents als actuals, perquè la coqueteria de les dones era bastant similar a la d’avui en dia, malgrat els cinc mil anys que ens separen.

També va parlar de les dones del faraons com Nefertil i Nefertali i de les dones que van ser faraones al llarg de tot l’Imperi Egipci, des de la primera, Netocris, fins a Cleopatra VII, l’última i més coneguda.

El torn de preguntes, algunes de molt interessants, va completar aquesta conferència.
Tex: joan Torné
Foto: Jaume Tous Canudas