No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

“Els tresors del Youtube”

Conferència: “ELS TRESORS (CLÀSSICS) DEL YOUTUBE”

Conferenciant: Pere Andreu Jariod

19 de març de 2013

La conferència va versar sobre el portal d’Internet YouTube, creat l’any 2005, que s’ha convertit en el tercer lloc més vist d’Internet, després de Google (que és el propietari de Youtube) i Facebook. Tothom pot pujar i visionar vídeos de tot tipus. I de manera lliure i gratuïta!

Després d’una part introductòria, on es van donar algunes xifres sobre l’ús i l’impacte que té Youtube en la nostra societat, vam poder veure un seguit d’exemples d’aquests “tresors” que se’ns anunciaven en el títol de la xerrada. A Youtube, d’entrada, hi podem trobar gravacions històriques: cantants, solistes i directors, que no hem pogut veure (ni veurem) mai en directe. També pot ser una font important de coneixement i de formació. A través de Youtube tenim accés a congressos, conferències o, fins i tot, programes divulgatius, com els que feia Leonard Bernstein a la televisió nord-americana als anys cinquanta i seixanta.

Més enllà de la part més social, de compartir vídeos casolans, Youtube s’ha convertit en una potent eina de promoció i difusió per a teatres d’òpera, cinemes, centres i entitats culturals i musicals de tota mena. A més, la creativitat que podem trobar a YouTube no deixa de sorprendre’ns: des d’històries de la música comprimides en set minuts fins a l’Havanera de l’òpera Carmen de Bizet, interpretada amb tota la mena d’estris que podem trobar en un taller.

Això sí, hem de saber triar: hi ha molts vídeos interessants, però també n’hi ha que no valen res. Serà qüestió d’escollir el que més ens interessi.

Una conferència molt interessant, fins i tot, per a aquelles persones que no acostumen a connectar-se a Internet, i que va servir perquè coneguin les gran possibilitats que té aquest instrument que està a l’abast de tothom.

Text: Joan Torné Ahicart

Foto: Jaume Tous Canuda