No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

“La Propietat”

Conferència “La propietat. Maneres d’adquirir-la. Aspectes legals
Sr. José Víctor Lanzarote,Notari de Castelldefels
11 de desembre de 2012

El conferenciant va començar explicant el concepte històric de la propietat i la seva evolució fins als nostres dies. Va seguir amb les limitacions o restriccions del dret de la propietat, de les maneres d’adquirir-la, i de forma més exhaustiva, dels aspectes legals en la compravenda d’habitatges per la importància social que ha tingut en els darrers anys pel boom immobiliari. Un exemple d’aquesta situació és que en l’actualitat, a Espanya, el 83% són propietaris del seu habitatge i només el 17% són llogaters. Va donar una visió molt àmplia sobre els requisits o circumstancies de la compra d’un habitatge, el preu, el préstec hipotecari i les seves característiques. A continuació també va fer referència a qüestions relacionades amb la donació, com ara quins tipus de donació hi ha i les seves diferents classes, i l’herència i va insistir en la conveniència de fer testament per evitar paperassa innecessària als familiars.
Demostració del gran interès de les seves explicacions va ser la nombrosa participació dels assistents en el torn de preguntes amb el qual es va donar per finalitzada aquesta conferència.
Text: Joan Torné
Foto: Jaume Tous