No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

La vida quotidiana a l’edat mitjana

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
Conferència 24 de gener de 2012. Cati Ribera filòloga i investigadora literària.
“La vida quotidiana a l’edat mitjana”

La conferenciant va començar repassant les classes socials que hi havia a Europa a l’edat mitjana a partir de la piràmide estamental, que és la dels grups socials (nobles, religiosos, pagesos…).
A partir d’aquí va fer una revisió dels llocs on aquestes persones vivien, interaccionaven i es relacionaven en la seva vida quotidiana: el camp, la ciutat i el monestir. Aquest viatge en el temps ens ajuda a comprovar que un mateix espai no era el mateix si el feien servir els homes o les dones, com per exemple el riu del poble o les sales del castell. De la mateixa manera un camí no era el mateix si el feia un religiós o un militar.
Va donar una visió de la quotidianitat visitant un castell i els seus habitants (el senyor feudal, els cavallers, les dames), un monestir (els monjos, els visitants), el camp (els camperols, els amos, els guerrers de pas, el bosc), la ciutat (espais privats i públics) i va acabar amb un cinquè espai: l’interior de l’ésser humà que va habitar Europa a l’edat mitjana, els seus sentiments i les seves pors.
La conferència va ser seguida amb molt d’interès pers més de cent assistents.

Joan Torné