No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

La telefonia móbil

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
Conferència 17 de gener de 2012. Olga Andujar enginyera tècnica en Telecomunicacions
“La telefonia mòbil”

La conferència va servir per acostar-nos una mica al funcionament del mòbil i sobretot per fer caure mites com el que “els mòbils van per satèl.lit”
Tot i que tothom té mòbil i que cada vegada més, és una eina “indispensable” per sortir de casa, segueix essent “el gran desconegut”. És allò que fa mil coses, que ens permet connectar-nos de mil maneres a Internet, a xarxes socials, a xarxes privades…
Va explicar una mica la tecnologia ràdio, que és la que ens permet moure’ns geogràficament i és on hi ha la diferència o la clau respecte a les xarxes fixes.
També vàrem veure uns quants exemples d’aplicacions per verificar la gran oportunitat que ens ofereix el món mòbil,amb les aplicacions tan infinites com la nostra imaginació i que fa que haguem arribat a la filosofia “sempre connectats” (“always-on”).
Per acabar va donar una pinzellada a la salut. Una de les majors preocupacions de la societat en general contra l’adopció de noves tecnologies, ja sigui passant del cotxe de cavalls a la locomotora o del telèfon fix al mòbil, és la salut. Des de la popularització dels mòbils, moltes veus han donat l’alarma del perill que suposen les antenes de les estacions base que es troben en nuclis urbans, però les antenes existeixen des del principi de la ràdio o la televisió. No s’ha trobat cap prova concloent que les antenes interfereixin en els processos desencadenants de malalties, si bé es continuen realitzant proves que requereixen anys d’estudi.
La conferència, a la qual van assistir més de cent alumnes, va acabar amb un torn de preguntes relacionades sobretot amb qüestions de salut.

Joan Torné
Fotografia: Jaume Tous