No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Nanomedicina. La medecina del Futur?

Nanomedicina: La medicina del futur?, a càrrec del Sr. Romain Quindant, de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Conferència del 22 de novembre de 2011.

Aquesta conferència va inaugurar la Setmana de la Ciència 2011 de Castelldefels i va ser presidida per l’alcalde de Castelldefels, Sr. Manuel Reyes, el director de l’ICFO, Sr. Lluís Torner i el delegat del rector de la UPC en el Camp del Baix Llobregat, Sr. Daniel López Codina i el president de l’Aula Sènior, Sr. Jaume Tous.

El conferenciant va explicar el treball que està impulsant el seu equip que combina els darrers avanços de la nanotecnologia, la fotònica, la bioquímica i l’oncologia per desenvolupar noves tècniques tant de detecció precoç, com de teràpia del càncer, mitjançant procediments mínimament invasius. La investigació en el camp de la plasmònica, una branca de la nanofotònica que s’aplica en el camp de la biomedicina, es pot convertir en una possible teràpia contra el càncer. Va insistir que els resultats no els veurem en un futur pròxim, però que de moment, són molt esperançadors.

El nombrós públic assistent va participar molt activament en el torn de preguntes, que van servir per ampliar les explicacions del conferenciant.

Joan Torné i Ahicart