No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

El final de l’univers

Conferència: “El final de l’Univers”, a càrrec de Pilar Gil de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC Castelldefels. Conferència del 25 d’octubre de 2011

Gran expectació va aixecar la conferència sobre el final de l’Univers, recordant la que havia donat la mateixa Dra. Gil el curs passat sobre “Els orígens de l’Univers”.

La professora Gil, el paper investigador de la qual se centra en l’evolució estel.lar i els sistemes binaris, va fer en primer lloc una introducció molt breu a les diferents hipòtesis que ha hagut al llarg de la història sobre el final de l’Univers i, a continuació, es va centrar en les principals hipòtesis actuals sobre aquest final, fent una menció a la recent concessió del Nobel de Física als científics Perlmutter, Schmidt i Riess.

La teoria que més força té actualment és la que l’Univers està en un procés d’expansió accelerada, cada cop més ràpida. Segons aquesta tesi és que acabi en un univers en el qual cadascun dels àtoms estigui tan lluny dels altres que sigui impossible l’existència d’estrelles, de calor i, per tant, de vida. Totes aquestes teories fan referència a milions d’anys vista.

L’entusiasme de la Dra. Gil, la seva vitalitat i capacitat de comunicar van captivar al nombrós públic assistent com ho demostra la gran quantitat de preguntes que es van fer en el torn corresponent.

Joan Torné