No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

¿No. tot es quimica?

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
Conferència 11 d’octubre de 2011. Dr. Claudi Mans, Catedràtic Emèrit d’Enginyeria Química
¿NO TOT ÉS QUÍMICA?
El conferenciant va començar amb l’afirmació que la química és poc coneguda a nivell quotidià perquè molts avenços tecnològics i sanitaris no visualitzen que la química ha contribuït a la seva consecució, afirmació sostinguda amb nombrosos exemples de la nostra vida: reducció de la contaminació atmosfèrica, disseny de fàrmacs, contaminació de les aigües, cosmètics, les bateries dels cotxes i un llarg etcètera…
La química s’entén moltes vegades com exemple clàssic d’allò que és artificial, no natural, i per tant, als ulls de molta gent, nociu, dolent i rebutjable. El Dr. Mans va analitzar frases i exemples visuals de com la publicitat usa termes tals com natural, equilibrat o complet, sense cap rigor. Però, si apliquem la lògica i l’esperit crític podem veure els diversos sentits contraposats del terme “natural”, i la seva aplicació equívoca. La civilització es basa essencialment en la tecnologia i en la superació de les limitacions dels sentits, per la via de crear-nos entorns artificials, i és precisament la capacitat de crear artificis el que ens fa més humans. És a dir, que la nostra naturalesa natural és precisament l’artificialitat.
Arribats aquí, ja no tenim dubtes sobre el fet de que la química, una ciència i una tecnologia al servei de l’home, ens ajuda en aquest camí de civilització.
El interessant torn de preguntes va acabar amb aquesta xerrada seguida amb el màxim interès pels prop de cent cinquanta assistents.