No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Frank Lloyd, el mestre de l’espai

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA SÈNIOR UPC Castelldefels
Conferència de Fernando Álvarez Prozorovich. Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, UPC. 17 de maig de 2011

Frank Lloyd Wright, el mestre de l’espai (1867-1959)

Al llarg de la seva vida, Frank Lloyd Wright va deixar un llegat fonamental pels arquitectes formats al segle XX. Paraules com “espai”, “relació interior-exterior”, “orgànic”, han passat al llenguatge quotidià dels arquitectes que no han renunciat al somni de deixar una obra digna en un món tan mercantilitzat com el que vivim.
Des dels seus inicis als afores de Chicago a finals del XIX fins a la seva última gran obra a Nova York, el Museu Guggenheim, la obra de Wright es desplega com una continua experimentació i un cant a la llibertat individual. Al principi del segle XX, el veiem innovant sobre els tipus d’habitatge, de llocs de treball i de culte més adients al món modern que començava. En els seus projectes residencials Wright fusiona els espais interiors, elimina portes innecessàries, baixa els sostres i elimina les golfes per enfortir una imatge més horitzontal, que es coneixerà com a “casa de la pradera”. Als anys Trenta, en plena crisis americana, Wright ressorgeix proposant la idea de Broadacre City, basada en allò que veia como l’ acompliment de les idees d’igualtat presents en la Constitució americana. Finalment, ja desprès de la guerra, Wright torna a una activa experimentació amb formes circulars i rampes, a la conquesta d’una major llibertat espacial, metàfora d’una nova vida en la qual mai va deixar de creure.

Amb el torn de preguntes es va acabar aquesta interessant conferència.