No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Les Mòmies Egípcies

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels

El 23 de febrer la Dra. Sílvia Olasolo, gran egiptòloga, va donar una interessant conferència sobre “Les Mòmies Egípcies”.
Va començar explicant que era l’embalsamament amb exemples gràfics, la definició de momificació detallant la diferència entre la natural (per congelació, per calor o per turbes) i la artificial (segons la cultura Chinchorro o el mite d’Osiris). A continuació va desenvolupar el procés de momificació amb les seves diferents fases: rentat del cos, retirada del cervell, extracció de les vísceres, sacar el cos amb natrón i embenat.
Va projectar una llarga i detallada llista de diapositives dels principals reis egipcis momificats i de les tombes i llocs on van ser trobats amb aclaridores explicacions sobre els seus lligams familiars i procés seguit per la seva conservació.
Un torn de preguntes va acabar amb la molt ben preparada xerrada de la doctora Sílvia Olasolo.

Joan Torné Ahicart
Aula d’Extensió Universitària UPC de Castelldefels