No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Major mobilitat per a les persones grans

Aula Universitària Sènior UPC Castelldefels
“Major mobilitat per a les persones grans amb nova tecnologia geomàtica”
Dia 8 de febrer de 2011
Pere Molina Mazón, col?laborador de recerca de l’Institut de Geomàtica de Castelldefels

La xerrada es va centrar en el desenvolupament dut a terme a l’Institut de Geomàtica durant el projecte IEGLO, un projecte de recerca liderat per la companyia TeleConsult Austria Gmbh, finançat per la Unió Europea.

Des del punt de vista social, IEGLO respon a la gran necessitat (d’un gran desafiament tecnològic) de noves aplicacions de “fàcil seguiment” i detecció d’emergències per a gent gran, així com del seguiment segur d’infants.

IEGLO basa el seu desenvolupament en la creació d’un petit dispositiu de seguiment que integrarà sistemes de navegació per satèl?lit (GPS, Galileo) amb sistemes d’augmentació (EGNOS) com la font principal de posicionament, i un sistema que permeti el posicionament tant en espais interiors com en espais exteriors incorporant-hi sensors inercials, en aquest cas acceleròmetres.

D’aquesta manera, i en poques paraules, el sistema seria un telèfon mòbil (per tant lleuger) amb capacitat de navegació i amb una capacitat de detecció automàtica de situacions no desitjades basada en l’acceleròmetre. D’aquesta manera, una persona amb problemes que portés el dispositiu podria ser localitzada ràpidament, gràcies a la capacitat automàtica de detecció de situacions imprevistes.

Un llarg i interessant torn de preguntes va concloure aquesta conferència tan novadora.

Joan Torné Ahicart
Aula Universitària Sènior UPC Castelldefels