No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

El Món del tenis

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
“El món del tennis”
Conferència del 30 de novembre de 2010. Sacra Morejon Torné, coordinadora CASE. Universitat Ramon Llull.

La conferenciant va fer una detallada exposició dels orígens del tennis, explicant-ne algunes curiositats, fins i tot per als practicants aficionats, com ara el perquè de les dimensions de les pistes, la manera de comptar els punts i els jocs…

Hi ha esports que tenint un mateix origen han evolucionat cap a esports diferents. Uns exemples són: l’hoquei, que partint de la mateixa base (pilota petita i estic) avui en dia ha evolucionat cap a tres esports absolutament diferents (l’hoquei herba, l’hoquei sobre patins i l’hoquei sobre gel); i el futbol (futbol de 11 jugadors i futbol sala). En canvi, el tennis tot i tenir unes característiques tan diferents en funció de la superfície sobre la qual es juga (terra batuda, dura o herba) continua essent un únic esport.

S’han fet esforços per unificar les característiques del joc, com per exemple sobre terra batuda jugar amb pilotes amb més pressió, i fins i tot s’ha intentat augmentar les dimensions de la pilota sobre pista ràpida per tal d’alentir-la, però no tots aquest esforços han reeixit; Malgrat això, encara se segueix treballant en aquest sentit.

La segona part de la conferència va estar dedicada a preguntar-nos si el tennis és un esport de futur. L’opinió de la conferenciant va ser afirmativa perquè és un esport fàcil de practicar, sense contacte físic entre els contrincants, sense connotacions de gènere, saludable, que es pot jugar sempre amb contrincants de característiques semblants. Aquesta és la causa per la qual cada vegada trobem més practicants de més edat, en campionats, reservats per a jugadors de més de 85 anys.

Per acabar, va mencionar que el tennis serà el primer esport en el qual en unes Olimpíades (Londres 2.012) hi haurà una competició mixta d’homes i dones jugant junts.

El torn de preguntes va acabar aquesta molt captivadora exposició que va interessar als amants d’aquest esport i també a aquells que el desconeixien en detall.

Joan Torné Ahicart
Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels