No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Inici del Curs 2010-2011

Inauguració Curs 2010-2011 “Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels”

El dimarts 5 d’octubre, a la Sala d’actes de l’Escola Politècnica Superior de Castelldefels va tenir lloc la inauguració del curs 2010-2011, sota la presidència de el vicerector de Docència de la UPC senyor Xavier Colom i el senyor Jaume Tous, president de l’Aula Universitària.

Va obrir l’acte el senyor Colom que va manifestar que aquests cursos són una manera d’obrir la universitat i donar a conèixer les seves instal?lacions als joves a través dels avis, que formen part d’una societat molt dinàmica.

A continuació, el senyor Tous va fer palesa l’emoció de tots els directius el retrobar-se amb la majoria de participants del curs passat, donant la benvinguda als nous inscrits.

Tot seguit va presentar el ponent de la lliçó inicial, el senyor Ferran Mascarell, exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que va començar l’ exposició recordant una frase d’Azorín que diu “Una persona és gran només quan perd la curiositat”.

Mascarell està convençut -i així ho va manifestar al llarg de la seva interessant exposició- que la societat ha de dissenyar una nova cultura sobre la gent gran diferent de la que ha estat vigent fins ara. Hem de pensar que en 3 dècades s’ha duplicat el nombre de persones de més de 65 anys i que l’any 2050 seran més de 2.000 milions els que superaran aquesta edat dels 7.000 milions que es preveu que hi haurà al món, és a dir, gairebé un terç de la població mundial.

La mentalitat actual és creure que la gent gran són un problema mentre que en el temps dels grecs i els romans existia el “Consell d’ancians”, la màxima del qual era “a més edat, més prestigi”. El “vell”era el mitjancer entre la societat,els joves i, fins i tot, els déus.

Els últims dos-cents anys s’ha pensat que qui no produeix no té valor. I això ha de canviar. Hem de lluitar per canviar aquesta mentalitat i gestionar bé aquest canvi. No és el sistema productiu el barem que ha de guiar les necessitats i els objectius de la gent gran. S’ha d’afrontar el canvi i ens hem d’organitzar per acceptar-lo. I els joves han de pensar que ells també arribaran a ser grans.

Va acabar la xerrada amb una frase de Picasso “Quan diuen que sóc massa vell per fer una cosa, procuro fer-la de seguida”

A continuació es va obrir un torn de preguntes molt interessant.

Va cloure l’acte l’alcalde, senyor Sau que felicitant els participants, va dir que mai és tard per aprendre i que la motivació no ha de ser cap inversió de futur, sinó la d’aprendre per aprendre.

El dia 19 d’octubre es farà la segona conferència: “Dediquem massa aigua a l’agricultura?”, a càrrec del senyor Joan Oca, director de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, UPC.

Joan Torné
Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels