No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Nanos

Conferència Aula Sènior UPC Castelldefels.- 9 de febrer 2010

L’investigador holandès Niek van Hulst ha donat la conferència d’aquesta setmana sota el títol Ojos para Nano. Una mirada en el mundo de lo más pequeño.

Niek van Hulst, de l’Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels (ICFO) és expert en els camps de la física molecular, l’òptica, la química-física de molècules i les tècniques instrumentals. Recentment ha estat premiat per l’European Research Council.

La conferència ha donat una mirada a l’evolució de la ciència en els darrers anys. Des de l’any 1953, en què es parla per primera vegada de l’ADN; l’any 1960, amb el descobriment del làser, l’any 1964 amb la teoria del Bing-Bang, fins els nostres dies l’avançament dels coneixements humans ha esdtat increïble.

L’any 1959 un científic anglès, Feymann, va dir que els 24 volums de l’Enciclopèdia Britànica podrien ser escrits sobre la cabota d’un clau. Semblava una utopia. Avui en dia això -i molt més- és possible.

El conferenciant ha fet un ampli recorregut sobre les diverses possibilitats que ofereix el “Nano” en molts camps de la vida quotidiana. Les seves explicacions, clares i entenedores, ens han sorprès agradablement, als assistents, perquè ens han permès conèixer detalls d’un camp de la ciència que la majoria ignoràvem.

La conferència ha finalitzat la conferència amb un torn de preguntes .