No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Tecnologia per a la cooperació i el dessemvolupament

Conferència del 26 de gener de 2010 a l’Aula Universitària Sènior de l’UPC Castelldefels.

La conferència va tenir com a títol “Tecnologia per a la cooperació i el desenvolupament” i la va impartir el Doctor Daniel López-Codina de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona ? Campus UPC del Baix Llobregat de Castelldefels.

En la primera part va exposar els problemes de la humanitat des del punt de vista de la cooperació entre el món amb grans possibilitats de tot tipus i el món subdesenvolupat.

En l’exposició va parlar del problema de les “malalties oblidades” que afecten milions de persones i a les quals no es dediquen prou esforços d’investigació; del problema de la fam, sobretot en països amb nul?les possibilitats de solucionar-lo ells mateixos; del problema de l’aigua potable i del sanejament, de la manca d’energies que limita el desenvolupament de les poblacions afectades, i del problema de l’habitatge.

La segona part es va referir als esforços de l’Escola Superior d’Agricultura, juntament amb les altres Escoles i Universitats de tot l’Estat en la formació universitària per la cooperació al desenvolupament.

Aquesta faceta, desconeguda per la majoria dels assistents, consisteix a facilitar als alumnes la realització de les pràctiques necessàries per obtenir el títol d’Enginyer, Màster o Doctor en països subdesenvolupats, amb estades que poden ser fins a 6 mesos, per preparar el treball del Projecte Fi de Carrera, basant-se en problemes reals i presentant solucions viables.

L’objectiu genèric de la universitat és formar persones responsables i solidaries i transmetre valors humans. Les facultats més actives en el desenvolupament i la cooperació en l’àmbit són, precisament, les tecnològiques.

La conferència va ser un intercanvi actiu i constant de suggeriments entre el conferenciant i els assistents, que una vegada més van sortir satisfets de l’acte.

Joan Torné i Ahicart