No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Los peligros de viajar a Marte

Conferència Aula Universitària Sènior UPC Castelldefels de l’15 de desembre de 2009

Los peligros de viajar a Marte, per la Doctora Pilar Gil, de l’Escola Politècnica UPC del Baix Llobregat.

Amb un llenguatge planer, ple d’entusiasme i simpatia, la conferenciant ens ha explicat per què es dediquen tants esforços a aconseguir una fita que, com a mínim, està encara molt llunyana en el temps. Com va dir el president dels Estats Units John Kennedy l’any 1961 quan parlava de la conquesta de la Lluna, els esforços es fan “perquè són difícils, però ens serviran per organitzar i canalitzar les nostres energies”.

La conquesta de Mart és en aquests moments una utopia, però s’està treballant en aquesta qüestió. Hi ha problemes logístics en la construcció dels mitjans de transport, problemes psicològics en els possibles tripulants de les naus que s’estarien més de dos anys per anar i tornar. Tots aquests problemes fan que es parli en aquests moments, com a data més propera, de l’any 2035 o, probablement, més enllà.

Però la importància de tots aquests estudis i treballs en uns camps que en alguns moments semblen de ciència ficció és que ajuden a millorar camps tan diversos com, per exemple, la radioteràpia, les pròtesis, els sistemes d’alarma, els sistemes de diàlisi, les cadires de rodes, els marcapassos i un gran etcètera.

La gran incògnita en el moment present és si la Xina arribarà a substituir els Estats Units com a pionera en aquest camp.

El torn de preguntes ha acabat amb una sessió que, com totes fins al moment, ha complagut els assistents.

Després de festes es reprendran les conferències de l’Aula Universitària Sènior UPC de Castelldefels.

Joan Torné Ahicart